Ροή Άρθρων

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη - Κοινή Δήλωση Αυτοδιοικητικών Α'&Β' Βαθμού της Στερεάς Ελλάδας

PDF μορφή

Σε αυτή τη σημαντική στιγμή για τη χώρα και την πορεία της, όλοι εμείς οι Αυτοδιοικητικοί της Στερεάς Ελλάδας οφείλουμε συγκροτημένα και με απόλυτη νηφαλιότητα και ευθύνη να παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά και να συνδράμουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τη θεσμική του θέση, στην απρόσκοπτη λειτουργία των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού, μέσα σε μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα, με στόχο την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών μας. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση οφείλει, μακριά από τα όποια μικροπολιτικά διαχωριστικά ψευτοδιλήμματα του χθες, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες, με καθαρή φωνή, να ζητήσει και να απαιτήσει το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από τη διασφάλιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Όσοι υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσοι καθημερινά ασχολούμαστε και παλεύουμε σκληρά για να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη ζωή στους πολίτες αυτού του τόπου, κάτω από αντίξοες συνθήκες και «όμηροι» εδώ και δεκαετίες των αδυναμιών ενός απρόσωπου κεντρικού κράτους, αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Κυριακή, ο κυρίαρχος λαός θα πάρει τις αποφάσεις του. Αποφάσεις που ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να διακινδυνεύσουν, αλλά αντίθετα, οφείλουν να εξασφαλίσουν, την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Να εξασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον των πολιτών της κάθε Περιφέρειας, του κάθε Δήμου, της κάθε Τοπικής Κοινότητας, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Γιατί, είναι η Ευρώπη που χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί δράσεις και έργα σημαντικά, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, σε όλη την χώρα, σε κάθε Δήμο και σε κάθε Περιφέρεια, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη. Γιατί, είναι η Ευρώπη που εξασφάλισε και εξασφαλίζει με χρηματοδοτήσεις, αποζημιώσεις και κίνητρα, την παραγωγή και την αναπτυξιακή προοπτική του αγροτικού και παραγωγικού ιστού της χώρας. Γιατί, είναι η Ευρώπη που δεκαετίες τώρα, συνέδραμε και συνδράμει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και κοινωνικής ενίσχυσης, στη συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας και την άρση των ανισοτήτων. Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, πρέπει να αγωνισθούμε, όλοι μαζί οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, για την άρση των όποιων αρτηριοσκληρώσεων και παθογενειών, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη και περισσότερη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της αμφίδρομης κατανόησης των ιδιαιτεροτήτων των λαών που την απαρτίζουν. Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, θα πρέπει όλη η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε αγαστή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, να οικοδομήσει το μέλλον της νέας γενιάς της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, όλοι εμείς οι Αυτοδιοικητικοί, μπορούμε εν τέλει, απρόσκοπτα, να σχεδιάσουμε, να λειτουργήσουμε και να παραδώσουμε Περιφέρειες και Δήμους ανθρώπινους. Να δημιουργήσουμε δομές που στέκονται δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του. Να υλοποιήσουμε έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του και διευκολύνουν την καθημερινότητά του. Να επανεκκινήσουμε μεγάλα έργα υποδομής και να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακές δράσεις. Για τους νέους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους. Για όλους αυτούς που χτίζουν τη ζωή τους, με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Για μια Αυτοδιοίκηση που αγωνίζεται, διεκδικεί, φέρνει αποτελέσματα πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και αδιέξοδα.

Το ανωτέρω κείμενο υπογράφουν: Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης

Οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας

1. Ευθύμιος Καραϊσκος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας

2. Φάνης Σπανός, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας

3. Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας

4. Κώστας Μίχος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας

5. Αριστείδης Τασιός, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας

Οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας

1. Δημήτρης Βουρδάνος, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη

2. Γιώργος Κελαϊδίτης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

3. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

4. Γιάννης Περλεπές, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας

5. Ηλίας Σανίδας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού

6. Χάρης Σανιδάς, Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ασημίνα Παπαναστασίου

Οι Δήμαρχοι Στερεάς Ελλάδας

1. Λουκάς Υπερήφανος, Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχος Ορχομενού

2. Αμφιτρίτη Αλημπαντέ, Δήμαρχος Ερέτριας

3. Γιάννης Γεωργακός, Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

4. Απόστολος Γκλέτσος, Δήμαρχος Στυλίδας

5. Λίνα Ευσταθίου-Σπανού, Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού

6. Χρήστος Καλυβιώτης, Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

7. Γιώργος Καπεντζώνης, Δήμαρχος Δωρίδας

8. Θεόδωρος Μπαμπαλής, Δήμαρχος Αγράφων

9. Θανάσης Μπουραντάς, Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου

10. Σπύρος Νικολάου, Δήμαρχος Θήβας

11. Γιώργος Ντασιώτης, Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων

12. Χρήστος Παγώνης, Δήμαρχος Χαλκιδέων

13. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών

14. Ευθύμιος Παπαευθυμίου, Δήμαρχος Μακρακώμης

15. Βασίλης Περγάλιας, Δήμαρχος Τανάγρας

16. Λευτέρης Ραβιόλος, Δήμαρχος Καρύστου

17. Νίκος Σουλιώτης, Δήμαρχος Καρπενησίου

18. Γιάννης Συκιώτης, Δήμαρχος Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου

19. Δημήτρης Τζιαχρήστας, Δήμαρχος Δομοκού

20. Γιώργος Ψαθάς, Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων