Ροή Άρθρων

Επιστολή προς Υφυπ. Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Πετρόπουλο για την διακοπή συνταξιοδότησης μη αμειβομένωνσυνταξιούχων αιρετών

PDF μορφή

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ                              Λαμία,   05/04/2017

          ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                            Αρ. πρωτ:  372

Δ/νση

:

Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου

 

 

 

 

 

Λαμία – 35100

 

 

 

Τηλ.

Φαξ

Ε-mail

:

:

:

22310 27368

22310 24428

info@pedstereas.gr

Προς



:


 

Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης

κ. Πετρόπουλο

Σταδίου 29

101 10 Αθήνα

 

 

 

 

 

 

                

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4387/2016, διακόπτεται η καταβολή σύνταξης σε συνταξιούχους αιρετούς ακόμη κι αν αναλαμβάνουν μη αμειβόμενες θέσεις στους δήμους τους καθώς προβλέπεται η αναστολή καταβολής συντάξεων σε όσους αναλαμβάνουν πάσης φύσεως καθήκοντα, εργασία ή υπηρεσία από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή από τις 12-5-2016.

Θεωρούμε ότι η συνταξιοδότηση δεν θα πρέπει να αποτελεί μειονέκτημα κανενός. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι ένα είδος κοινωνικού στιγματισμού, που στερεί από τους συνταξιούχους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να διοχετεύσουν, στα κοινά, τη συσσωρευμένη εμπειρία τους, τις γνώσεις τους και την ενέργειά τους για την καλυτέρευση της ζωής των συνανθρώπων τους.

Από την άλλη πλευρά, κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να στερούμε από τους Δήμους κρίσιμους ανθρώπινους πόρους, που μπορούν να δώσουν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα, πολύ δε περισσότερο όταν παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Δεδομένου ότι δεν προκύπτει καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του Κράτους, ούτε και των Δήμων, κρίνεται απολύτως απαραίτητο να δοθεί άμεσα μια τελεσίδικη λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα που έχει αδικαιολογήτως προκύψει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, όπως αποφάσισε ομόφωνα με την αριθμ. 23/14-3-2017 απόφαση και αναγνωρίζοντας την έως σήμερα θετική σας στάση για το ζήτημα, σας καλεί να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία έτσι ώστε να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση για να αρθεί η άδικη αυτή κατάσταση, που πλήττει την αυτοδιοίκηση.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

 

 

 

 

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Φωτογραφίες: