Ροή Άρθρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «10η συνεδρίαση Διοικητικού Συμβούλιου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας στα Λουτρά Αιδηψού

PDF μορφή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου, Λαμία

Email: info@pedstereas.gr

                        

11 Ιουλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«10η συνεδρίαση Διοικητικού Συμβούλιου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας – Συζήτηση θεμάτων του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού / Ενημέρωση Περιφερειάρχη για το Πρόγραμμα Στερεά Ελλάδα 2021-2027»

 

Στα Λουτρά Αιδηψού πραγματοποιήθηκε η 10η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού, κ. Κοντζιάς αναφέρθηκε σε ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος του σε σχέση με την πορεία του σχεδίου ανασυγκρότησης, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη κατασκευή του βόρειου οδικού άξονα, αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο αξιοποίησης των ιαματικών πηγών της λουτρόπολης της Αιδηψού μέσω του Δήμου, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα του κορεσμού του ΧΥΤΑ Ιστιαίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην ανάγκη δημιουργίας των νέων κυττάρων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Σουλιώτης δεσμεύτηκε για την παρέμβαση της Π.Ε.Δ. στα αρμόδια κέντρα αποφάσεων για τα ζητήματα που τέθηκαν. Με αφορμή την αναφορά του Δημάρχου στα θέματα της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση επί του θέματος και  έγινε αναφορά στα έργα που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπανός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες εκδίδεται η πρόσκληση για την ΟΧΕ της Βόρειας Εύβοιας που θα έχει ύψος 12 εκ. €. Στη συνέχεια διεξήχθη παραγωγικός διάλογος με τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, οι οποίοι παρείχαν αναλυτικές πληροφορίες επί παντός θέματος.

Ο κ. Σουλιώτης, σχετικά με την πορεία του Προγράμματος Στερεά Ελλάδα 2021-2027, τόνισε ότι πλέον δεν πρέπει να μιλάμε για εντάξεις, αλλά για απορρόφηση, γιατί η απορρόφηση συνδέεται άμεσα με την εκτέλεση των έργων. Ζήτησε από τον Περιφερειάρχη τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΠΑ (πρώην ΠΔΕ) των μελετών που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο Πρόγραμμα (2014-2020) και δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν, αλλά και την χρηματοδότηση νέων μελετών μέσω της Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος, για να προκύψει μία νέα δεξαμενή ώριμων έργων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Σουλιώτης αναφέρθηκε επίσης στην περιορισμένη χρηματοδοτική ικανότητα του ΕΠΑ (πρώην ΠΔΕ) της Περιφέρειας που δημιουργεί καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων και σε ορισμένες περιπτώσεις διάλυση εργολαβιών, ζητώντας να δοθεί έμφαση στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για να ολοκληρώνονται και να αποδίδονται στην κοινωνία.

Κλείνοντας, ο κ. Σουλιώτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού, κ. Κοντζιά για την άψογη φιλοξενία καθώς και όλους τους συμμετέχοντας για την πολύτιμη συνεισφορά τους σε μία ακόμη παραγωγική συνεδρίαση.

 

Φωτογραφίες: