Ροή Άρθρων

Οι θέσεις της Θεματικής Επιτροπής « Πολιτισμού , Παιδείας , Νεολαίας & Αθλητισμού» της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

PDF μορφή

Με δεδομένο τον ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα ζητήματα της Παιδείας και της Νεολαίας , η Θεματική Επιτροπή « Πολιτισμού , Παιδείας ,Νεολαίας & Αθλητισμού » της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας στην 1η Συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 6 / 3 / 2015 αποφάσισε να καταθέσει στην Προσυνεδριακή Συνάντηση της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, Εισήγηση με τις θέσεις της στους τομείς της Παιδείας και της Νεολαίας , έτσι ώστε να συμβάλει στη χάραξη αντίστοιχων πολιτικών από την ΚΕΔΕ εν όψει του ετήσιου Τακτικού της Συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Μαίου και στα πλαίσια της διεκδίκησης της επίλυσης των προβλημάτων αυτών από την Κεντρική Διοίκηση.

Τα κυριότερα λοιπόν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας είναι :

• Κτιριακές ανάγκες για την εγκατάσταση των Ειδικών Σχολείων. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις στα περισσότερα Ειδικά Σχολεία είναι απαράδεκτες και οι συνθήκες φοίτησης των παιδιών αυτών είναι άθλιες.

• Ασφάλεια Σχολικών κτιρίων ( οικοδομικές αιτίες , αντισεισμική -αντικεραυνική προστασία , μελέτες στατικής επάρκειας κλπ).

• Αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης των Σχολικών Επιτροπών , τόσο για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Σχολείων με έμφαση στις δαπάνες για θέρμανση , όσο και για τις συντηρήσεις – επισκευές των κτιρίων.

• Επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων.

• Ομαλή χρηματοδότηση δαπανών για τις σχολικές καθαρίστριες.

• Συνέχιση του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης. • Στήριξη Δημιουργίας και Λειτουργίας Κοινωνικών Φροντιστηρίων στους Δήμους και

• Λειτουργία Συμβουλίων Νέων για την εμπλοκή της νεολαίας αφ΄ενός στα θέματα που την απασχολούν και αφ ετέρου στα γενικότερα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών .

Τέλος θέση της Επιτροπής είναι ότι τα προβλήματα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα μέσα από ακριβή καταγραφή των αναγκών , εκπόνηση των σχετικών μελετών και χρηματοδότηση έργων κυρίως μέσα από την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Θεματικής Επιτροπής « Πολιτισμού , Παιδείας ,Νεολαίας & Αθλητισμού » της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

ΛΙΟΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δήμαρχος Λοκρών