Ροή Άρθρων

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ κατά του επενδυτικού σχεδίου “Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4MW” των εταιριών “ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ” και “EDP Renewables S.A.” και ανάγκη άμεσου εξορθολογισμού του σχετικού θεσμικού πλαισίου

PDF μορφή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ                                 Λαμία,  26/02/2021

ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                           Αρ. πρωτ: 143

Δ/νση: Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου

ΛΑΜΙΑ – 35132

τηλ.: 22310 27368

fax : 22310 24428

Ε-mail : info@pedstereas.gr

 

Προς : 

  1. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Μητσοτάκη
  2. Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.)
  3. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη
  4. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σκρέκα

Κοιν:

  1. Δημάρχους Στερεάς Ελλάδας


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κατά του επενδυτικού σχεδίου “Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4MW” των εταιριών “ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ” και “EDP Renewables S.A.” και ανάγκη άμεσου εξορθολογισμού του σχετικού θεσμικού πλαισίου

 

Στην από 24-2-2021 2η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας συζητήθηκε η πρόσφατη αιφνιδιαστική έγκριση του επενδυτικού σχεδίου “Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4MW” των εταιριών “ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ” και “EDP Renewables S.A.”, προϋπολογισμού 489 εκατ. € από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.).

Η Εκτελεστική Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, μένοντας πιστή και αμετακίνητη στις θέσεις της, όπως έχουν διατυπωθεί και σε προηγούμενα σχετικά ψηφίσματα ζητά και διεκδικεί:

  • Την άμεση ανάκληση της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.) σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο “Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4MW” των εταιριών “ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ” και “EDP Renewables S.A.”.
  • Την αναθεώρηση του πλαισίου αδειοδότησης και εγκατάστασης των αιολικών σταθμών, όπου θα πρέπει, εκ των ουκ άνευ, να υπάρχει πρόβλεψη αποφασιστικής γνώμης στις τοπικές κοινωνίες σε σχέση με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, μέσω των αποφάσεων των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων.
  • Την αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ για να υπάρξει εξορθολογισμός ως προς το πλήθος και τον τόπο εγκατάστασης των μονάδων.
  • Την αναστολή κάθε νέας αδειοδότησης και κάθε νέας εγκατάστασης ήδη αδειοδοτημένου αιολικού σταθμού έως την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

 

Ο Πρόεδρος

 

Τα Μέλη

 

 

 

1.

Ψαθάς Γεώργιος, Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων - Αντιπρόεδρος

 

 

2.

Κοντζιάς Ιωάννης, Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γραμματέας

Σουλιώτης  Νικόλαος

 

3.

Κουτσοβέλης Σωτήριος, Δημ. Σύμβουλος Λαμιέων

Δήμαρχος Καρπενησίου

 

4.

Ρούλιας Ιωάννης, Δημ. Σύμβουλος Λαμιέων