Ροή Άρθρων

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στην παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης»

PDF μορφή
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Σουλιώτης , Δήμαρχος Καρπενησίου, παρέστη σήμερα στην παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», που έγινε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο , παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη , του Προέδρου της ΕΝΠΕ , του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Προέδρων των ΠΕΔ της χώρας , στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου , πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που το χαρακτηρίζουν η καινοτομία, η ευελιξία και η προοπτική, με στόχους την ανάπτυξη, το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή και κατευθύνσεις που το εξειδικεύουν όπως η ψηφιακή σύγκλιση,η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η πολιτική προστασία. Χαρακτηριστικές επισημάνσεις κατά την παρουσίαση του Προγράμματος είναι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια , 2,5 δισ. ευρώ θα μετατραπούν σε χιλιάδες έργα σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια και θα δημιουργήσουν περί τις 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης και ότι στο πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση όλοι οι Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βάση τη συμμετοχή κάθε τόπου στον εθνικό σχεδιασμό, αλλά και με συγκεκριμένα κριτήρια, γεωγραφικά, δημογραφικά και κοινωνικά για κάθε περιοχή.
Για το Πρόγραμμα αυτό και τη σημερινή παρουσίαση ο κ. Σουλιώτης θα ενημερώσει τα Μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ / ΣΕ στη Συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου 2020 , που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία ( στις 10.30 πμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας στην Αινιάνων ) .