Ροή Άρθρων

Λουκάς Υπερήφανος από τον Βόλο: «Πρέπει να πιστέψουμε σε ένα και μόνο κόμμα, το κόμμα της Αυτοδιοίκησης»

PDF μορφή

«Εάν θέλουμε να υπηρετήσουμε τους πολίτες που μας ψήφισαν και μας ανέδειξαν στην αυτοδιοίκηση πρέπει να ξεχάσουμε τις προσωπικές μας πολιτικές προτιμήσεις και να πιστέψουμε σε ένα και μόνο κόμμα, το κόμμα της αυτοδιοίκησης» τόνισε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος από το βήμα του ειδικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στον Βόλο.

Η Π.Ε.Δ. Στερεάς συμμετείχε στο συνέδριο με συγκεκριμένες προτάσεις που προέκυψαν από τη ζύμωση απόψεων των μελών της σχετικής Θεματικής Επιτροπής καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος κατά την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι ο κομματισμός στην αυτοδιοίκηση βλάπτει σοβαρά τους αυτοδιοικητικούς και ασφαλώς τους δημότες, δηλώνοντας κατηγορηματικά: "όλοι εμείς που αγαπάμε την τοπική αυτοδιοίκηση σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να επιτρέψουμε οτιδήποτε πλήττει τους δημότες μας και τις τοπικές μας κοινωνίες". Και συνέχισε: "Μέχρι το συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη θα είμαστε προετοιμασμένοι και φυσικά ενωμένοι στον κοινό σκοπό να καταστήσουμε σαφές στα πολιτικά κόμματα ότι  η αυτοδιοίκηση δεν είναι μακρινός συγγενής της κεντρικής εξουσίας αλλά ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος μεταξύ του κεντρικού κράτους και του πολίτη. Εμείς είμαστε ο θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στην κοινωνία και κάθε στιγμή αφουγκραζόμαστε το σφυγμό του πολίτη. Αν ο κρίκος αυτός σπάσει η κοινωνία μοιραία θα καταρρεύσει, επομένως για τον λόγο αυτό οι Κυβερνήσεις θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα μας ως αρωγοί και όχι απέναντί μας" είπε ο κ. Υπερήφανος και πρόσθεσε "είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι οι αποφάσεις της δικής μας Π.Ε.Δ. είναι σχεδόν πάντα ομόφωνες κι αυτό δείχνει ότι ενωμένοι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε".  

Όσον αφορά την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών κ. Γιάννη Mπαλάφα και του γενικού γραμματέα, κ. Πουλάκη στοΝ Bόλο, ο πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε ότι "δυστυχώς επιδόθηκαν σε πολιτικό λόγο χωρίς να δεσμευτούν για κάτι συγκεκριμένο".

Πηγή: www.lamiafm1.gr